La instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a zones turístiques, un valor afegit per a la ciutat

A ningú se li escapa que els cotxes elèctrics cada vegada són una realitat més present, i que tant les grans ciutats com els petits municipis s’estan preparant per poder donar servei a aquesta incipient necessitat. Per aquest motiu, cada cop són més les empreses privades i els ajuntaments que aposten per instal·lar un o més punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Gràfic que mostra l’evolució de càrregues diàries durant els tres darrers anys. Dades facilitades per EVCharge

Aquesta necessitat es fa encara més palesa a les zones turístiques, i de retruc suposa una oportunitat única per a empreses i estaments públics per tal de captar potencials turistes cap als seus municipis.

I és que la instal·lació de punts de recàrrega afavoreix directament a la proliferació del turisme. A l’hora d’escollir destinació de vacances els usuaris de cotxes elèctrics tenen molt en compte que, tant la destinació triada com la ruta marcada, estiguin proveïts de punts de recàrrega on poder alimentar els seus vehicles.

Conscients d’això, molts municipis, allotjaments turístics i negocis de restauració han instal·lat punts de recàrrega per a vehicles elèctrics per tal d’estimular les visites de turistes, a banda d’afavorir els mateixos usuaris de la ciutat, i col·locar-se així en el mapa d’Espanya i d’Europa.

També han optat per fer-ho realitat un gran nombre de restaurants i d’altres establiments turístics. En especial, un dels sectors més interessats en anticipar aquest canvi són els càmpings, que veuen la instal·lació de punts de recàrrega una oportunitat sense precedents de diferenciar-se de la competència i donar valor afegit als clients, avantçant-se al futur i adaptant-se a la normativa europea.

Etecnic i el seu software de gestió EVcharge, t’ho posen fàcil!

Els punts de recàrrega d’Etecnic, gràcies al seu propi software de gestió, EVcharge, brinden als seus propietaris l’opció d’oferir el servei de forma gratuïta o bé de pagament, fet que permet recuperar la inversió alhora que es fidelitza l’usuari. La flexibilitat en la gestió, el manteniment i el servei tècnic que ofereix Etecnic asseguren un servei a l’usuari 360º amb totes les garanties. Cal tenir en compte que Etecnic treballa amb plataformes de mapes, com ara Google Maps, aconseguint així una major visibilitat. A més, compta amb una APP multi idioma, ja pensada per a ser utilitzada també per a públics estrangers (EVcharge).

A tot això cal sumar l’assessorament en la tramitació de les subvencions, com és el cas del plan MOVES III, que suposa una reducció del 30% del cost del projecte.

El RD 29/2021 que obliga a les empreses a instal·lar punts de recàrrega abans del 2023 de gener suposa una oportunitat única per a potenciar-ne el canvi, i ja són moltes les empreses i municipis turístics que estan aprofitant aquest imperatiu legal per adaptar-se a la nova realitat cap a una mobilitat més neta i sostenible.

Vols descobrir com et podem ajudar?

Deixa el teu contacte i el nostre tècnic et contactarà!