Granollers, Cunit, Canyelles, Calafell, Sant Hilari Sacalm, Caldes de Malavella i Navarcles han posat en marxa aquest passat més de Gener noves estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics.

La mobilitat elèctrica a Catalunya arrenca amb força aquest 2019. El municipis catalans i les administracions locals aposten de manera clara per la infraestructura de recàrrega pública per a vehicles elèctrics, i aquesta no para d’augmentar. Gràcies a la tasca realitzada durant els últims anys per ICAEN, l’Associació Catalana de Municipis, l’AMTU, l’Aliança de Municipis per la Interoperabilitat i les diverses empreses del sector de la mobilitat elèctrica, Catalunya disposa a dia d’avui d’una de les xarxes de recàrrega públiques més importants de l’Estat.

Aquest passat mes de Gener més municipis s’han sumat a la instal·lació de nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la mà d’ Etecnic. Es tracta de Granollers, Cunit, Canyelles, Calafell, Sant Hilari Sacalm, Caldes de Malavella i Navarcles.

Per la seva part Tarragona ha posat en marxa 5 dels 6 punts de recàrrega instal·lats el passat 2018.

tarragona-anella-mediterrania

Els nous punts de recàrrega de cada municipi

  • Granollers: Una estació de recàrrega ràpida de tres connectors amb potència d’entre 43 i 50 kW. Permet carregar dos vehicles de forma simultània en un temps de 20 minuts. S’ubica al Cr. Camp de les Moreres.
  • Cunit: Estació de recàrrega semi ràpida de dues places amb una potència de 7,4 kW per presa. Permet carregar dos vehicles de forma simultània en un temps aproximat d’entre 2 i 4 hores. S’ubica a l’aparcament de les Oliveres, amb accés per Cr. de l’estació.
  • Calafell: 2 estacions de recàrrega ràpida amb una potència de 50 kW. Cada estació permet carregar dos vehicles de forma simultània en un temps de 20 minuts. S’ubiquen a l’apartament del mercat municipal de Calafell (amb accés a la carretera del Sanatori) i a l’aparcament de l’antic hotel Segur, a la carretera de Barcelona.
  • Sant Hilari Sacalm: Estació de recàrrega semi ràpida amb una potència de 22 kW. Permet carregar un vehicle entre 2 i 4 hores. S’ubica a la plaça Lluis Companys.
  • Caldes de Malavella: Estació de recàrrega semi ràpida amb una potència de 22 kW. Permet carregar dos vehicles de forma simultània en un temps aproximat d’entre 2 i 4 hores. S’ubica a l’aparcament de darrere del CAP, amb accés per Cr. de Pla i Deniel.
  • Canyelles: Estació de punt de recàrrega semi ràpida amb una potència de 22 kW. Permet carregar dos vehicles de forma simultània en un temps aproximat d’entre 2 i 4 hores. S’ubica al Cr. Major cantonada amb Cr. Bassa d’en Llot.
  • Navarcles: Una estació de recàrrega semi ràpida amb una potència de 22 kW. Permet carregar dos vehicles de forma simultània amb un temps aproximat d’entre 2 i 4 hores i 1 punt de recàrrega lenta per a motos i bicicletes amb una potència de 2,30 kW. Els trobem ubicats al Cr. Pau Claris.

 

La ubicació i estat de les diverses estacions de recàrrega es poden consultar a través del mapa de punts de recàrrega d’Etecnic o de l’aplicació EVCharge, així com del visor de l’ICAEN.

 

mapa-punts-etecnic-2019

 

Funcionament dels punts de recàrrega: Targeta RFID i l’aplicació mòbil EVCharge

Tots els municipis citats anteriorment i que aposten clarament per la mobilitat elèctrica, formen part de l’Aliança de Municipis per la interoperabilitat impulsada per l’ICAEN a finals del 2017 dins el pla estratègic del PIRVEC. Inicialment les recàrregues que els usuaris poden realitzar en aquestes estacions públiques són gratuïtes. Gràcies a aquesta col·laboració entre municipis, qualsevol usuari pot accedir a qualsevol estació de recàrrega de Catalunya fent servir qualsevol de les targetes RFID emeses pels Ajuntaments de l’Aliança.

A més, a Granollers, Sant Hilari Sacalm, Tarragona, Caldes de Malavella, Canyelles i Cunit també funcionen amb l’aplicació mòbil desenvolupada per SW by Etecnic, EV Charge. Aquesta aplicació permet  localitzar fàcilment els punts de recàrrega instal·lats per Etecnic energy & mobility, visualitzar l’estat del punt i gestionar el procés de càrrega i el pagament, si es dona el cas, de manera senzilla i intuïtiva.

Així doncs, tots aquests municipis sumats als que ja formen part de la infraestructura pública de recàrrega de Catalunya, fan un pas endavant per promoure la mobilitat elèctrica i sostenible,  així com contribuir a la reducció d’emissions de C02 i la contaminació acústica. Fomentar l’ús del vehicle elèctric i disposar d’una (o més) estacions de recàrrega municipals ajuda a situar-se en un eix estratègic per tal que els usuaris que planifiquen els seus viatges en vehicle elèctric, s’aturin al municipi i gaudeixen dels serveis i les ofertes comercials, culturals i gastronòmiques de cada un d’ells.