Smart Pricing: la plataforma intel·ligent per a calcular el cost de càrrega de vehicles elèctrics

El Programa MOVES Singulares II forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar suport a projectes desenvolupats a Espanya que siguin experimentals i resultin innovadors per a fomentar l’ús de vehicles elèctrics.

En la primera convocatòria, aquest programa gestionat per l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía) es va dotar amb 100 milions d’euros que, al seu torn, s’han destinat a incentivar un total de 89 iniciatives. Una d’elles és el projecte Smart Pricing, presentat per l’empresa Etecnic.

En què consisteix el projecte Smart Pricing?

Smart Pricing és una solució que ajuda al propietari del punt de recàrrega a augmentar l’oferta de vehicles elèctrics connectant les seves plaques solars fotovoltaiques i/o bateries al punt de recàrrega. Això permet oferir un preu dinàmic i ajustat en funció de l’energia produïda en cada instant.

Al seu torn, la tarifa també pot regular-se en funció de diferents factors o dades, com la quantitat de clients potencials, la meteorologia i la demanda de vehicles, entre altres.

Des del punt de vista de l’usuari, aquest es beneficia de trobar bons preus de recàrrega en temps real, la qual cosa li permet ajustar la seva despesa de recàrrega fora del seu domicili.

Com a resum, podem dir que el projecte Smart Pricing permet…
  • Fomentar tecnologies disruptives: energia distribuïda, bateries d’emmagatzematge, intel·ligència artificial, big data…

  • Accelerar el model de negoci dels punts de recàrrega propis sense haver de cedir-los a tercers.

Una altra de les iniciatives d’aquesta empresa que ha rebut suport de fons europeus és el projecte per a fomentar l’estalvi energètic a l’ajuntament de Corbins. Aquest pla ha obtingut ajuda dels fons DUS 5000 de la Unió Europea per a subvencionar projectes d’estalvi energètic en municipis de menys de 5.000 habitants.

En aquest cas, Etecnic ha elaborat un plantejament basat en 5 eixos. Un d’ells consisteix a millorar els tancaments i l’aïllament de coberta dels edificis de l’ajuntament i de l’escola de Corbins. A més, es preveu la instal·lació d’una planta solar fotovoltaica de 30 kW.

D’altra banda, el pla inclou la compra d’una furgoneta elèctrica per a l’ajuntament i la instal·lació d’una estació de recàrrega semirrápida per a vehicles elèctrics en el magatzem municipal. La mateixa serà d’ús exclusiu de l’ajuntament.

Etecnic energy & mobility és una de les empreses que està a l’avantguarda del procés de transformació energètica a Espanya. Sota l’objectiu principal d’encoratjar una mobilitat sostenible i d’estalvi energètic, impulsen projectes com el Smart Pricing i la solució d’estalvi energètic en el programa DUS 5000.

Què pot fer ETECNIC per la teva empresa?

Estem convençuts del gran repte energètic que suposarà l’adopció massiva del vehicle elèctric. Com a empresa tecnològica especialitzada en mobilitat elèctrica, infraestructura de recàrrega i gestió energètica, apostem per un futur en el qual l’energia es gestionarà com avui es gestionen les dades.

A Etecnic centrem els nostres esforços en la innovació i digitalització de solucions operatives i energètiques entorn a la mobilitat sostenible. Si tens un projecte en curs que necessiti complementar-se amb un partner amb experiència en noves tecnologies de recàrrega, fotovoltaica, bateries o V2G, …

Contacta amb nosaltres!