Entrevista a Gabriel Pagès, regidor a l’ajuntament de Vinyols i els Arcs, per conèixer la seva experiència en mobilitat elèctrica amb Etecnic

Vinyols i els Arcs ha activat aquesta primavera 2 carregadors per a vehicle elèctric al Passeig 1 d’Octubre. Un daquests punts de recàrrega ràpida i l’altre semiràpida.
Hem parlat amb el regidor de Medi Ambient, Gabriel Pagès, per conèixer com han viscut aquesta experiència.
D’on surt la idea d’oferir el servei de carregadors per vehicle elèctric?

És un camí que Vinyols havia de seguir i oferir aquest servei era clau. Quan pensàvem en els carregadors, no pensàvem només en la gent del poble (que al final sumen uns 22 cotxes elèctrics i acostumen a carregar a casa seva i al seu lloc de treball) sinó en tota la gent de fora que ve sovint al pavelló de Vinyols a fer algun esport, al gimnàs o bé a deixar als seus fills i que, mentrestant, el seu cotxe elèctric podria estar carregant-se.

Per què aquesta ubicació dels carregadors?

Vinyols i els Arcs són 2 nuclis, la part de Vinyols on hi ha el nucli antic i la part dels Arcs on estem introduïts pràcticament a Cambrils. Volíem i volem col·locar estratègicament els carregadors en 3 zones diferents per cobrir totes les parts de Vinyols.

En aquest cas ens vam plantejar posar-lo a l’entrada del poble on hi ha un pàrquing molt gran, però allà havíem de sol·licitar els 90-100 kW que comportava una despesa mínima al mes i gràcies a la feina ben feta d’Etecnic vam veure que podíem aprofitar l’energia contractada que ja tenim al pavelló, per això estan col·locats al seu costat i creiem que ha estat una ubicació molt encertada.

Heu rebut alguna ajuda econòmica per dur a terme aquest projecte?

Ens ha ajudat molt la subvenció del MOVES lll, la qual vam sol·licitar amb la vostra ajuda. A més, amb l’ACM ha sigut molt fàcil, la veritat que pel que fa al preu vam mirar el contracte que té Etecnic amb l’ACM i ens va semblar el més interessant.

Molta gent es pregunta: gratuïts  o de pagament?

Hem decidit posar-los de pagament perquè és una manera de controlar i protegir les càrregues i, de la mateixa manera, també als usuaris. Posar un màxim de temps per evitar que les persones abusin del servei és clau per tenir un bon funcionament.

Això sí, volem poder oferir els mateixos preus a cada part del poble perquè no hi hagi diferències, i portant-los nosaltres en propietat ens assegurem d’això.

Quins plans de futur teniu per aquest projecte?

El projecte per nosaltres era cobrir tots els 3 nuclis del poble i és el que estem fent. Ens estem esperant també a llegir el MOVES IV per poder abastir la Font Coberta, l’últim nucli que ens falta per posar carregadors. Tot depèn de com funcionin, si estan molt sol·licitats i tenen gran èxit potser n’instal·larem més.

Per què Etecnic?

Algú em va recomanar Etecnic i em vaig posar en contacte. Vam veure que teníeu un bon servei tècnic, que oferíeu formacions per aprendre a utilitzar la plataforma de gestió dels carregadors EVcharge, vam veure que estàveu a prop de Vinyols i els Arcs (a menys de 7km) i que el vostre preu amb el servei 360 era molt competitiu.

A més, sempre que he parlat amb algú d’Etecnic m’heu atès super bé i sempre hi ha hagut molt bon tracte, i sumat a tot el que he dit vam decantar-nos per vosaltres.

I n’estem molt contents, ens ho heu posat molt fàcil i ens heu ofert totes les eines per poder formar al nostre equip i resoldre els nostres dubtes de manera instantània.

Ara que els carregadors estan actius, queda esperar a la resposta dels usuaris.

Què pot fer ETECNIC per la teva empresa?

Estem convençuts del gran repte energètic que suposarà l‟adopció massiva del vehicle elèctric. Com a empresa tecnològica especialitzada en mobilitat elèctrica, infraestructura de recàrrega i gestió energètica, apostem per un futur on l’energia es gestionarà com avui es gestionen les dades.

A Etecnic centrem els nostres esforços en la innovació i digitalització de solucions operatives i energètiques al voltant de la mobilitat sostenible. Si tens un projecte en curs que necessiti complementar-se amb un partner amb experiència en noves tecnologies de recàrrega, fotovoltaica, bateries o V2G, …

Contacta amb nosaltres!