En les ciutats catalanes d’avui dia s’hi pot observar la gran quantitat de motocicletes que hi circulen compartint pista de ball amb els cotxes. Una iniciativa sostenible de varies empreses catalanes consisteix en posar a disposició del ciutadà el lloguer de motocicletes elèctriques, i d’aquesta manera, contribuir en la disminució de la contaminació en les “cities”.

eCooltra-concesionario-en-Madrid-19

Una d’aquestes empreses pioneres és ECooltra, aquesta organització es dedica al lloguer de motocicletes elèctriques a la ciutat de Barcelona. Aquest “bicing” de les motos elèctriques permet a l’usuari reservar moto des de qualsevol mòbil, ordinador o tauleta, escollint on vol recollir-la i el temps que la utilitzarà. L’usuari  pot gaudir d’una motocicleta sostenible amb una autonomia de 60km que li permet arribar a qualsevol punt de la ciutat de la forma més senzilla gràcies a un GPS integrat que disposa l’aparell.

ECooltra s’està expandint gràcies a la seva idea pionera i acceptada enormement per la societat, i ja ha posat en marxa una campanya per a l’exportació d’aquesta iniciativa a l’exterior.

L’altre mitjà de transport sostenible per excel·lència és la bicicleta, i si a més li afegim la part de “elèctrica” encara augmenta més les seves prestacions. Aquest plantejament es el que presenta l’empresa Ecobike, la qual produeix bicicletes elèctriques per a l’exportació a països com Alemanya, Àustria, Anglaterra, etc.

I és que Catalunya es postula en les posicions capdavanteres mundials en la fabricació de vehicles elèctrics i híbrids, però en els dies que ens trobem la societat encara es troba en un mar d’escepticisme relatiu al tema dels vehicles elèctrics propis, mentalitat que ha de canviar en els anys venidors per avançar cap a un món més sostenible.