Èrica. Aquest és el nom que rep el primer bus autònom (sense conductor) i elèctric de Catalunya que arriba a Reus aquest Octubre.

Del 10 al 14 d’Ocubtre , la zona del Tecnoparc de Reus acull un dels esdeveniments de més renom de la ciutat: la fira exproReus. Durant aquests dies el primer bus autònom i elèctric de Catalunya anomenat Èrica (Elèctric, Revolucionari, Intel·ligent, Compartit i Amable) arriba a Reus, una de les ciutats escollides per iniciar una prova pilot aquest nou model de transport públic. El projecte liderat per l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) compta amb el suport del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i posa en marxa una gira que testejarà el vehicle en diversos municipis catalans. Entre ells Reus.

L’Èrica es posarà en circulació en un circuit tancat i preestablert a la zona del Tecnoparc amb restricció d’accés a qualsevol altre vehicle. Segons l’AMTU, els objectius principals del llançament d’aquesta prova pilot són donar l’oportunitat de conèixer un sistema de transport de desenvolupament tecnològic pel futur, i que tant els ajuntaments com els ciutadans puguin experimentar en primera persona les avantatges d’aquest mitjà de transport innovador. Aquest tipus de proves ja s’estan realitzant en altres països com ara Dinamarca, tal i com Etecnic va poder comprovar durant el ITS World Congress de Copenhagen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=JJalTLxRs0U

L’elecció de Reus no és casualitat

Ja l’any 2014 Reus va començar a impulsar la mobilitat elèctrica amb la instal·lació de nou estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics. Des d’aleshores, la xarxa municipal ha experimentat un salt qualitatiu amb l’augment any rere any del nombre d’estacions i la política d’incentius a l’usuari. Amb un total de 19 punts de recàrrega i 42 connectors, la xarxa pública actual permet carregar fins a un total de 26 vehicles simultàniament. Així doncs, a dia d’avui Reus compta amb una de les infraestructures de recàrrega més potents d’arreu del territori català i espanyol. No és casualitat que el primer bus autònom i elèctric de Catalunya hagi escollit Reus com a una de les ciutats pioneres per circular-hi.

Etecnic, líder al territori en solucions de recàrrega per a vehicles elèctrics

En un context global de canvi i transformació cap a un nou model de mobilitat més sostenible i més intel·ligent, la mobilitat elèctrica està jugant un paper transcendental. Etecnic ha format part des d’un inici d’aquesta transformació a Catalunya consolidant-se com l’empresa líder en instal·lació, gestió i manteniment de punts de recàrrega públics arreu del territori.

mapa-etecnic-punts-de-recarrega

Mapa dels punts de recàrrega públics instal·lats per Etecnic.

 

Junt amb el desenvolupament de la Xarxa Ràpida engegada per la Generalitat que compta ja amb una extensa infraestructura de recàrrega, Etecnic es converteix aquest 2018 en un dels principals proveïdors d’infraestructura de recàrrega ACM (Associació Catalana de Municipis). Recentment l’empresa signa un conveni de col·laboració amb el RACC per facilitar a les empreses i administracions tota la informació i experiència necessària entorn a la instal·lació i ús d’infraestructura, descarbonització de flotes i implementació de diverses solucions de mobilitat elèctrica.

Etecnic energy & mobility lídera la millor oferta conjunta del territori: projecte, instal·lació, legalització, posada en marxa i manteniment de les estacions de recàrrega. A més compta amb un software propi per gestionar simultàniament, en temps real i de forma remota diversos punts de recàrrega.