La fira internacional d’equipaments i serveis municipals Municipalia , celebrada a Lleida cada dos anys, ha comptat per segona vegada amb la presència d’ Etecnic energy & mobility com a empresa capdavantera en solucions de mobilitat elèctrica per als municipis. 

Del 24 al 26 d’octubre de 2017 se celebrava a Lleida la 19a. edició de Municipalia, la fira de referència en les àrees d’equipaments i serveis municipals, medi ambient, tractament de residus i solucions per a les administracions, conjuntament amb la 3a edició d’Innocamping (saló estatal professional de serveis i equipaments per als càmpings, allotjaments turístics i empreses esportives i de lleure).

Municipalia, nascuda l’any 1981,  s’ha convertit en un referent, no només en l’àmbit de l’estat espanyol sinó a escala internacional, esdevenint un espai comú on poder compartir coneixement i solucions entre empreses i administracions.  Un dels elements que millor explica aquesta referència internacional és l’aposta per les noves tecnologies, les energies renovables i, la sostenibilitat en la gestió municipal.  Aquesta edició, amb més de 20.000 participants, se celebrava en el marc de la 2a Missió Tècnica Internacional “Solucions sostenibles per a la gestió de les nostres ciutats”, congregant no tan sols autoritats, directius i gestors d’empreses de l’estat espanyol, sinó també amb la “presència d’autoritats municipals d’Amèrica Llatina, que buscaven ampliar coneixements i opcions pràctiques mitjançant un ampli ventall de tallers i networking” com cita la pàgina web de la fira , i empreses procedents de països com Holanda, Portugal, Alemanya, França, Bèlgica i Canadà.

En aquesta edició, igual que 2015, Etecnic energy & mobility ha compartit estand amb l’empresa líder de rènting de motos elèctriques d’Europa Cooltra amb presència en ciutats europees tant importants com Barcelona, París, Madrid o Roma entre d’altres.

Municipalia 2017 ha estat per a Etecnic, tres dies de treball molt intensos de retrobament amb molts dels nostres clients que han visitat el nostre stand, i on hem exposat les diferents solucions de mobilitat elèctrica que oferim, centrant-nos en l’exposició de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics del fabricant català   : un punt de recàrrega semiràpida destinat a cotxes i un altre punt de recàrrega lent, destinat a la recàrrega de bicicletes i motos elèctriques; en aquest mateix punt s’ha pogut veure com es carregaven dues motos, una tipus trail de la marca Zero equipada amb estètica policial, i una scooter de la marca Govecs, amdues motos gestionades per l’empresa catalana Cooltra.

 

Muncipalia: estand etecnic i cooltra mobilitat elèctrica

Estand Etecnic & Cooltra a Municipalia 2017

 

L’Associació Catalana de municipis  presenta l’Acord Marc de Mobilitat Sostenible i selecciona Etecnic energy & mobility com un dels proveïdors principals.

Un dels esdeveniments més importants celebrats a Municipalia fou la presentació per part de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) de l’Acord Marc de Mobilitat sostenible, un acord que té la voluntat de donar impuls a vehicles amb baixes emissions, elèctrics i híbrids, a més de motocicletes, bicicletes elèctriques i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Aquest acord incorpora diferents lots de contractació per a la mobilitat sostenible. Els municipis adherits a l’ACM podran fer una compra agregada de vehicles sostenibles, principalment elèctrics, tant per ús policial com per altres usos municipals.

Dos dels lots de contractació a destacar són: el lot 8.1, destinat a punts de recàrrega i projecte elèctric i el lot 8.2 destinat a manteniment i gestió de càrrega. En aquests dos lots Etecnic ha estat seleccionat com un dels proveïdors principals d’aquest servei de mobilitat elèctrica, juntament amb quatre empreses més, per poder subministrar els nostres serveis i productes als ajuntaments de l’ACM.

D’aquesta manera els municipis catalans fan una aposta clara per les polítiques de sostenibilitat i amb paraules del secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, permet als ajuntaments “un estalvi econòmic important, un estalvi de procediments, compra amb expertesa i màxima seguretat Jurídica en la contractació.”

 

La presència de la mobilitat elèctrica a Municipalia 2017 és l’element més destacat d’ aquesta edició

Si en l’edició de 2015 aquest element fou merament anecdòtic, aquest any era clarament una aposta pels equipaments mòbils de tot tipus basats en l’electricitat: netejadores, camions de servei municipal, trens turístics elèctrics, furgonetes elèctriques de càrrega convertida, grans camions de recollida de brossa híbrids endollables…

D’aquesta manera es fa palès que la mobilitat sostenible i la mobilitat elèctrica ja són una realitat present en la gestió i les polítiques municipals; una realitat que va en augment i que s’observa també en la gran oferta de les diferents empreses del sector mobilitat presents en el certament.

En aquest context ens trobem Etecnic energy & mobility , essent l’empresa referent en la instal·lació i gestió de punts de recàrrega a tot el territori català i concretament en el món de l’administració pública municipal  amb la instal·lació, gestió i manteniment de més de 30 punts de recàrrega a tot el territori.