Etecnic Energy and Mobility desenvoluparà a Tarragona la primera estació de servei ultraràpida  des de la seva unitat de negoci especialitzada ECOSTATION. Serà totalment elèctrica i amb autoprotecció d’energia fotovoltaica.

ECOSTATION, la unitat de negoci especialitzada en el disseny, instal·lació i gestió d’estacions de servei elèctriques, desenvoluparà el projecte més gran fins a la data a Espanya. Té una capacitat total instal·lada en infraestructura de recàrrega per vehicles elèctrics de 1.620 MW. Amb una planta d’autoproducció solar fotovoltaica de 240 kWp, en el principal polígon logístic de Tarragona.

Reus (Tarragona), 31 de desembre del 2021.

El projecte desenvolupat íntegrament per ECOSTATION tindrà, en el cor del principal polígon logístic i de serveis de Tarragona. Serà la instal·lació més gran fins a la data d’infraestructura de recàrrega ULTRARÀPIDA, amb més de 9 equips de 180kW projectats. Cadascun dels 9 equips projectats podrà donar servei a 3 places de càrrega simultànies, comptant amb dues places ultraràpides (fins 180kW) i una plaça extra de velocitat semirràpida (22kW). Per tant, tindrà 27 places de recàrrega simultània. La instal·lació també comptarà amb una planta d’autoprotecció d’energia solar fotovoltaica de 240kWp que aportarà més del 80% de la seva producció a l’autoconsum de la instal·lació, tancant el cercle d’autoproveïment d’energia verda renovable.

A més, la instal·lació comptarà amb els sistemes més moderns de connectivitat i gestió d’aquest tipus d’electrolineres, com és el sistema Plug and Charge, on els usuaris un cop registrats a l’aplicació EVcharge podran fer ús dels carregadors simplement connectant el vehicle al carregador. La plataforma EVcharge serà la responsable d’identificar al usuari i al vehicle i autoritzar la càrrega, així de simple. Altra sistema amb el que comptarà aquesta moderna instal·lació és un sistema de preu dinàmic o Smart Pricing, on s’oferirà el millor preu possible segons el cost de la energia obtinguda, favorint l’ús de les energies renovables de km 0. Aquest preu es podrà conèixer a través de l’aplicació mòvil. També comptarà amb un sistema de guiat lumínic on indicarà les places lliures i/o recomanades per la recàrrega, d’aquesra manera s’aconsegueix un màxim rendiment de velocitat de recàrrega amb una major eficiència energètica.

El pressupost total de la instal·lació projectada per la primera fase serà de 897.226,85€ i comptarà amb la màxima subvenció del MOVES 3 per la seva execució.

Vols descobrir com et podem ajudar?

Deixa el teu contacte i el nostre tècnic et contactarà!