Record aquells dies, els previs a donar-me d’alta, amb un mar de dubtes. Com sortiré a flotació? Haurà vida més enllà de l’atur? Com vaig a vendre pintes a calbs? Fa, gairebé ja, tres anys…

Us vaig a explicar quin va ser el meu cas perquè avui dia, i estic segur que cada vegada més, es van a donar aquestes pors… i qui sap, tal vegada llegir els meus passos us ajudi.

I a més he posat enllaços als llocs web!

En primer lloc, en el meu cas, es va donar la circumstància que tenia dret a la prestació contributiva per atur, alies “l’atur”. La vaig sol•licitar i em va ser concedida. Això t’obre una sèrie de possibilitats que poden ser interessants, us comento.

La qual jo vaig triar, Capitalització o Pagament Únic de la prestació per atur, es tracta, en la majoria dels casos normals, percebre en un pagament únic part de la prestació, i dic part perquè en el meu cas va anar d’un 60% (una mica menys) que justifiqui mitjançant el PLA D’EMPRESA, com inversió necessària per a començar a treballar… I què va ocórrer amb el 40% restant? Es va a pagar les mensualitats “d’autònoms” o també aquesta quota del REPTA, en el meu cas, 253€ aproximadament. Obstaculitza en compte el 30 i el 1 del següent mes desapareixia, així de fàcil.

Gran ajuda, que va servir per a comprar equips, mobiliari, publicitat, etc…
Tot això ho gestioni en l’oficina d’atur, però sempre anava amb els formularis emplenats a casa, d’aquesta forma els tramitis @ser<3>/ més ràpids.

Una vegada en situació d’atur i amb la meva prestació concedida em vaig dirigir, a la fi de mes, a l’oficina d’hisenda local, amb el meu model d’alta censal simplificada, 037 en el meu cas, i, important, data d’alta de l’activitat a primers de mes (per evitar pagar un mes sencer, aprofitant solament dies; tret que sigui imperiós facturar ja… ojala que sí).

Una vegada ja fixada la data d’alta de l’activitat, em vaig dirigir a la tresoreria de la seguretat social, on em vaig donar d’alta, orgullosament, del famós REPTA, Règim Especial dels Treballadors Autònoms. Tens 30 dies per a fer-lo… Atenció! Fotocòpies compulsades de la documentació, record que vaig tenir algun problemilla per a compulsar. Rar, perquè sóc molt compulsiu…

Bé a partir d’aquí ja era, amb caràcter general, un espècie protegida: “L’autònom”, capítol 7 de l’Home i la Terra. Amb els seus llibres de comptes, la seva facturació, amb els seus models d’IVA 303 i 130 trimestrals, amb els seus tiquets d’autopista, i la seva gran amiga, la calculadora de final de mes.

Després va venir el primer client i així un dia després d’un altre, fins a avui. Es neix? Òbviament, et fas. Et vols fer? T’ajudo, sense problemes.

Created and designed by Jorge Rios.