La història d’Etecnic, un viatge a través del temps i la innovació des del seu origen fins a l’excel·lència

Amb la revolució de la mobilitat elèctrica i la seva concentració del talent a les grans ciutats, l’empresa ETECNIC Energy & Mobility de Reus, aposta per arrelar-se al territori i fer front al futur amb un esperit tech i innovador dins de l’univers smart E-mobility.
     2015: El començament d’una nova era

Era als voltants de 2015, quan un jove d’Alcover decideix fer un pas endavant i fundar ETECNIC Electric Mobility, una enginyeria de mobilitat elèctrica que complementaria a la ja existent ETECNIC Energy Engineering, per fer front a la nova demanda de projectes de punts de recàrrega.

El seu inici s’ubica al coworking Vapor LAB on juntament amb un soci i estudiants en pràctiques fan les primeres instal·lacions i comencen a destacar ràpidament en l’àmbit de la instal·lació, gestió i manteniment de punts de recàrrega públics.

     2017: Un projecte fet realitat

Dos anys després, veient que el projecte és una realitat, s’uneixen nous socis per reforçar no només el capital de l’empresa, sinó una nova estructura organitzativa. Es desplacen a un espai més ampli, el coworking del carrer Argentera, que els permet continuar creixent, apostar en ferm pel talent i la tecnologia. L’empresa creix un 500% en l’àmbit de facturació, i es converteix en una de les 25 empreses de nova creació amb major creixement del 2017.

     2018: L’any que marca a tots els següents

El 2018 és un any especialment clau per la història d’Etecnic. Després de mesos de desenvolupament propi es comença a comercialitzar EVcharge, la plataforma SaaS basada en el núvol que ofereix el control total sobre els punts de recàrrega.

Aquesta disposa d’eines i funcionalitats de gestió que permeten optimitzar les operacions de seguiment, tarifació, gestió eficient de l’energia i control remot de punts de recàrrega a qualsevol punt del planeta. La plataforma s’ofereix amb marca EVcharge o marca blanca, per a que empreses, ajuntaments, estacions de servei, hotels i càmpings puguin oferir un servei de valor més als seus clients, obtenir nous ingressos o posicionar la seva marca.

Durant els següents anys, l’empresa es guanya el reconeixement dins del sector amb clients com Port Aventura, SIXT, Galp i comença l’exportació de la plataforma EVcharge a Romania, Portugal, Colòmbia i Anglaterra.

Sector públic i terreny institucional

Sector públic

Pel que fa al sector públic, Etecnic es consolida en renovar els contractes marc amb:

Es compromet amb el món municipal en el desplegament i gestió de xarxa de recàrrega pública a tots els racons de Catalunya i fora del nostre territori, a ciutats com Pamplona, Gran Canària i Extremadura.

Nou any, nou espai

Segons el diari El País, el març del 2022, Etecnic va esdevenir  el tercer operador públic d’Espanya en nombre de punts de recàrrega, el primer a ser una PIME i l’únic del 5 primers amb seu central a Catalunya.

Evolució d'Etecnic: de l'origen a l'excel·lència

Aprofitant l’augment de la demanda de vehicles de mobilitat elèctrica i que Etecnic inicia una nova etapa d’expansió i fort creixement, l’empresa ha rehabilitat l’edifici Calçats Bastida. Després de més de 10 anys tancat, el desembre del 2022 es va convertir en la seu principal de les oficines d’Etecnic.

En aquest nou espai, que es dividirà en fases, hi haurà cabuda per a uns 100 llocs de treball i es crearà el Bastida LAB, on l’empresa invertirà en innovació i tecnologia per posar en pràctica nous models de negoci, com el Smart Pricing (darrerament concedit per IDAE dins del programa Moves Singulares II) o la gestió de demanda agregada.

A partir d’ara, l’empresa complementarà l’oferta de claus en mà de punts de recàrrega amb un agregador de solucions tecnològiques dins de l’univers de la mobilitat elèctrica intel·ligent de la mà de les energies renovables.

En només 7 anys, Etecnic Energy & Mobility haurà aconseguit assolir una facturació superior als 4 milions d’euros, comptar amb una plantilla de més de 30 professionals, haver instal·lat més de 750 carregadors, gestionar més de dos mil punts de recàrrega amb la plataforma pròpia EVcharge i tenir més de 400.000 usuaris.