Han estat aprovades les bases reguladores per a ajuts dirigits a projectes de transició energètica
Des d’aquest divendres 6 de gener de 2023 i amb la publicació al BOE de l’Ordre TED/1359/2022, del 28 de desembre, queden aprovades les bases reguladores que obren les portes a la concessió d’ajuts econòmics per a projectes dedicats a la transició energètica en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
Els reptes de transició energètica han adoptat un pes considerable en els últims anys, cada vegada som més els que ajuntem forces per aconseguir un model energètic més distribuït, flexible i multidireccional.
A això s’hi afegeix el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) i el seu objectiu d’incentivar, promoure i afavorir el desenvolupament d’empreses innovadores i nous projectes empresarials (startups).
Qui són els beneficiaris d’aquest ajut?
A banda dels principals ja comentats: empreses innovadores i nous projectes empresarials (startups), també hi trobem administracions i organismes públics, universitats, entitats, comunitats energètiques i altres organitzacions enfocades en R+D+I.
Les subvencions s’atorgaran en règim de concurrència competitiva, és a dir, sobre la base de comparació entre els projectes presentats, els quals es podran trobar repartits en tres línies d’ajuts diferents:
Transformació energètica en 3 línies d’ajuts
1. Startups per a la transformació energètica
Els beneficiaris d’aquest ajut han d’actuar en consonància amb la posada en marxa o impuls de nous projectes empresarials que contribueixin als propòsits de la transició energètica.
2. Innovació en la transició energètica
Subvenció adreçada a actuacions relacionades amb productes, processos o serveis nous o millorats que promoguin solucions innovadores per a la transformació energètica.
3. Descarbonització del sector energètic i millora de la integració d’energies verdes
Es podran finançar en aquesta línia d’ajuts les solucions que augmentin el nivell de protecció del medi ambient i que afavoreixin la integració d’energies alternatives.
Entès això, quins són els requisits principals per a la concessió d’aquests ajuts?
La convocatòria (actualment pendent de publicació), la recepció de sol·licituds, la selecció i la resolució d’aquests ajuts serà duta a terme per l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), entitat adscrita al MITECO.
Què pot fer ETECNIC per la teva empresa?
Estem convençuts del gran repte energètic que suposarà l’adopció massiva del vehicle elèctric. Com a empresa tecnològica especialitzada en mobilitat elèctrica, infraestructura de recàrrega i gestió energètica, apostem per un futur on l’energia es gestionarà com avui es gestionen les dades.
A Etecnic centrem els nostres esforços en la innovació i digitalització de solucions operatives i energètiques al voltant de la mobilitat sostenible. Si tens un projecte en curs que necessiti complementar-se amb un partner amb experiència en noves tecnologies de recàrrega, fotovoltaica, bateries o V2G,…
Contacta amb nosaltres!
BOE núm. 5, de 6 de gener de 2023