Primer càmping de Catalunya instal·la un punt de recàrrega a Girona!!

Us presentem l’entrevista a Markus Eberhard, propietari del càmping Aquarius, situat a Sant Pere Pescador, Girona. Parlem amb ell sobre el projecte de mobilitat elèctrica que va engegar l’any 2016 al càmping, sent el primer càmping de Catalunya en instal·lar un carregador elèctric. A l’entrevista parlem també sobre alguns altres aspectes relacionats amb la sostenibilitat i el futur de les energies renovables.
Per què vau prendre la iniciativa d’instal·lar un carregador elèctric al 2016?

L’any 2016 vam ser el primer càmping, al menys a Catalunya, en instal·lar un carregador elèctric. Degut a la demanda al mercat, van començar a venir clients amb cotxes elèctrics i ens va sorgir la necessitat d’oferir aquest servei.

Aquest estiu heu notat un augment de vehicles elèctric al vostre establiment?

Ja fa tres anys que es nota un augment important. Sobretot són híbrids endollables.

També a nivell de turisme local, es veu l’increment?

Sí, realment estem experimentant un increment anual tant de turisme local com de turistes europeus.

Creus que el Reial Decret que obliga a instal·lar carregadors elèctrics ajuda a la proliferació de vehicles elèctrics, així com les subvencions (MOVES III)?

Jo penso que si. Penso que és necessari aquest canvi. En el nostre cas vam rebre l’ajuda del 35%.

Quants carregadors teniu instal·lats al càmping?

Actualment 2 carregadors instal·lats (4 places) per a clients, i l’antic que l’hem traspassat a la zona de servei per a carregar els vehicles de l’empresa.

Així doncs, teniu vehicles elèctrics al càmping?

Tenim 2 vehicles per a encàrrecs i per anar a buscar clients a l’aeroport, i 4 de servei intern: manteniment, bugaderia, etc. I tots aquests els carreguem el carregador elèctric.

Quin tipus de carregadors són els que teniu instal·lats al públic. Són gratuïts o de pagament?

Són de càrrega semi ràpida. En un primer moment els carregadors eren de pagament amb targeta, i era una mica incòmode perquè el client havia d’anar a recepció a pagar. Després, per la incomoditat que generava, vam fer que fossin gratuïts, i finalment amb la irrupció dels carregadors de nova generació, que van associats a la APP EVcharge, el pagament es fa per allà.

Què tal l’experiència amb EVcharge?

Funciona perfectament, molt ràpid, molt intuïtiva. A dia d’avui no conec cap client que hagi tingut cap problema. 

Teniu intenció d’instal·lar algun altre carregador?

De moment amb aquestes 4 places donem un bon servei.

Teniu algun projecte de instal·lació fotovoltaica associat?

El projecte es va fer tenint en compte una instal·lació de plaques, però per raons de mercat les plaques no s’han pogut instal·lar encara. Però el més coherent és poder carregar els cotxes amb energia neta.

Les plaques serviran només per als carregadors elèctrics?

No, la idea és que serveixi per al consum del càmping. Serien 60 kw i això vol dir que generarem prou energia verda per abastir el càmping.

Saps si hi ha clients que escullin el càmping pel fet de tenir carregadors elèctrics?

Probablement n’hi ha. El que si que se és que agraeixen que hi hagi carregadors i fins i tot hi ha clients de càmpings de la zona que venen a carregar aquí.

Per tant ho teniu posat com a servei a la web…

Sí, ho tenim posat a la web. Com que està al mapa de punts de recàrrega tenim clients que no són ni campistes que venen a carregar al nostre càmping.

A quin preu cobreu la càrrega i en què us vau basar?

El preu és de 30 cèntims el Kw/H. Vam mirar la APP per veure els preus que es cobraven per la zona, i vam fer una mitjana i vam tirar a la baixa perquè entenem que és un servei amb el que no volem fer negoci, en pro del medi ambient.

I en tot aquest procés, ETECNIC t’hem sabut acompanyar bé?

Sí, l’acompanyament d’ETECNIC ha estat molt bo, ajudant-nos tant en el projecte com en l’assessorament i la tramitació.

Algun consell per a altres allotjaments turístics.

Faria la recomanació a tots els establiments, encara que siguin petits, que instal·lin punts de recàrrega. Cada cop més càmpings, hotels i restaurants ho ofereixen perquè és important pel client i essencial en la mobilitat elèctrica.

Per acabar, podries explicar-nos com és el vostre projecte de mobilitat sostenible?

En un establiment com un càmping, que valorem molt la natura, hauríem d’intentar contaminar el mínim possible. Per això, els vehicles interns d’un càmping han de ser elèctrics, per coherència, i també tenim l’objectiu d’incentivar la mobilitat elèctrica.

Us deixem el video de l’entrevista, penjat a Youtube: