Descobreix els 4 elements clau per a impulsar la mobilitat elèctrica a Espanya, segons Jorge Ríos, en la seva Inspirational Talk

Jorge Ríos va participar en el SUMMIT 2024, d’Empreses per la Mobilitat Sostenible, amb un Inspirational Talk: “NO, ENCARA NO EM COMPRARÉ UN COTXE ELÈCTRIC”

El passat 22 de febrer, durant el SUMMIT 2024 organitzat per Empreses per la Mobilitat Sostenible, Jorge RíosCEO de Etecnic, va participar amb un Inspirational Talk amb el títol: “NO, ENCARA NO EM COMPRARÉ UN COTXE ELÈCTRIC”.

Durant la seva xerrada inspiradora, va abordar la situació actual dels vehicles elèctrics (VEU) al país. Va destacar que, a Espanya les matriculacions de VE són només una quarta part en comparació amb països com França i Portugal.

Ríos va emfatitzar la necessitat de millorar l’accessibilitat dels punts de recàrrega, suggerint la seva implementació en llocs quotidians com a centres comercials i àrees de treball. Aprofitant la fortalesa que l’electricitat és àmpliament accessible.

Va continuar el seu discurs amb una crida a l’administració pública perquè agilitzi els tràmits i faciliti les subvencions relacionades amb els VE i les infraestructures de recàrrega, eliminant obstacles burocràtics. A més, va subratllar la importància que les empreses encarregades de la gestió de xarxes elèctriques es comprometin a garantir la seva accessibilitat, facilitant la seva connexió.

Ríos també va assenyalar la necessitat que els operadors de xarxes permetin als usuaris carregar els seus vehicles amb una sola aplicació, facilitant així l’ús de diferents punts de recàrrega. A més, va destacar la importància de mantenir la xarxa en bones condicions i millorant la seva disponibilitat.

Va identificar tres reptes principals: aprofitar la infraestructura de recàrrega existent, amb el subministrament d’energies renovables si és necessari; millorar l’experiència de l’usuari a través de sistemes digitals avançats, com el reconeixement de matrícules; i la gestió integral amb el manteniment i actualització de nous sistemes de negoci.

Va concloure el seu discurs posant l’accent en la importància del compromís, la innovació i una gestió eficient en la xarxa de recàrrega. Personalment, es va comprometre a liderar aquest canvi, destacant la seva pròpia elecció d’utilitzar un vehicle elèctric.

SUMMIT 2024: Impulsant la Mobilitat Sostenible des de les Empreses

La 8a edició del ‘SUMMIT 2024: Impulsant la Mobilitat Sostenible des de les Empreses’ va reunir el 22 de febrer a professionals, administració i indústria per a debatre l’entorn del present i futur de la mobilitat.

L’esdeveniment “SUMMIT 2024: Impulsant la Mobilitat Sostenible des de les Empreses” va rebre el suport del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible i va formar part de la seva Estratègia de Mobilitat Segura, Sostenible i Connectada 2030, així com d’es.movilidad i del European Climate Pact.

En aquest esdeveniment, la iniciativa Empreses per la Mobilitat Sostenible va jugar un rol clau en la promoció de l’intercanvi de coneixements i en el desenvolupament i aplicació de solucions en aquest camp. A més, l’edició va comptar amb la participació i suport de diverses empreses notables com Alphabet, MIDES, KIA, Bosch Service Solutions, XCharge, Allianz Partners, El Corte Inglés, Etecnic, Webfleet, Astara Move, Ilunion i AEEVCOS.

SUMMIT2024 Etecnic

Pròxima aprovació de l’avantprojecte de Llei de Mobilitat Sostenible: impulsant plans de mobilitat en centres de treball i municipis

José Antonio Santano, secretari d’Estat de Transports i Mobilitat Sostenible, va anunciar canvis pròxims en l’estructura organitzativa del seu ministeri durant l’esdeveniment.

Aquests canvis busquen avançar cap a una política nacional de mobilitat i transports integral. Santano va emfatitzar la importància de combinar desenvolupament econòmic amb sostenibilitat, i va assenyalar un canvi en les prioritats ciutadanes cap a una major qualitat en els serveis d’infraestructura, que va descriure com els millors del món. Va ressaltar la prioritat de centrar al ciutadà en la mobilitat.

A més, va esmentar l’imminent tràmit de l’Avantprojecte de Llei de Mobilitat Sostenible, que s’espera aprovar abans de cap d’any per a la seva entrada en vigor en 2025, alineat amb compromisos amb Brussel·les. Aquesta llei requerirà que centres de treball amb més de 500 empleats (o 250 per torn) i municipis entre 20.000 i 50.000 habitants implementin plans de mobilitat. Finalment, va destacar la creació del Sistema Nacional del Transport per a fomentar la cooperació entre administracions i assegurar un transport segur, connectat i intermodal.