Recàrrega2023-06-16T13:08:48+00:00

La recàrrega de vehicles elèctrics

Què és important conèixer per a entendre el món de la mobilitat elèctrica? Com funciona i què és el procés de recàrrega?

Igual que en els cotxes de combustió tradicionals els vehicles elèctrics necessiten energia per a desplaçar-se amb autonomia. Els vehicles tradicionals disposen d’un dipòsit de combustible i els cotxes elèctrics disposen d’un dipòsit d’energia denominat bateria. Aquesta bateria s’emplena, per cridar-ho d’alguna manera, amb energia elèctrica. Quan es buida necessitem tornar a emplenar-la d’energia per a tornar a tenir autonomia.

Aquest procés es realitza en un punt de recàrrega. Depenent del tipus de vehicle elèctric, del seu bateria i de la velocitat a la qual és capaç de carregar la bateria existeixen diversos sistemes de recàrrega.

Apartats d’interès

Tipus de Vehicles elèctrics – Tipus de BateriesTipus de RecàrregaModes de RecàrregaTipus de ConnectorsTipus de Carregadors – Tipus d’Aplicacions

Vehículos eléctricos

Tipus de bateries

Tipus de recàrrega

El Tipus de Recàrrega és una denominació no parametritzada científicament que els usuaris de vehicle elèctric han anat usant basant-se en el temps de recàrrega. Tots hem oido parlar de càrrega lenta, normal, semi ràpida, ràpida, ultraràpida, etc…

Realment és la Mode de Recàrrega el que científicament pot determinar en certa manera la velocitat, això si, al costat de les característiques del carregador i les particularitats de cada vehicle.

En resum: No tots els vehicles poden carregar en totes les maneres i per tant a qualsevol velocitat.

En resum: No tots els vehicles poden carregar en totes les maneres i per tant a qualsevol velocitat.

Tipos de Conectores

Los conectores son las terminaciones que tienen los cables o mangueras de alimentación que unen el punto de recarga y la batería del vehículo eléctrica. En base al modo, la seguridad y comunicación existen varios tipos de conectores.

Modes de recàrrega

Les bateries d’un vehicle elèctric tenen quatre maneres operatives de càrrega. Les maneres de càrrega tenen a veure amb el nivell de comunicació entre el vehicle i la infraestructura de recàrrega i el control del procés de càrrega. El major o menor control del procés de càrrega et pot permetre veure l’estat, parar, reprendre, programar el procés i fins i tot fins a programar-lo. Depenent de la infraestructura de la xarxa a més pot arribar a permetre fins i tot bolcar electricitat a la xarxa. Depenent de la manera la infraestructura treballa amb corrent altern o corrent continu.

Modelos de Cargadores

Los cargadores son los dispositivos que se colocan en las infraestructuras de recarga para suministrar y gestionar el proceso. Existen varios fabricantes de cargadores y éstos tienen disponibles diferentes modelos pensados para todos los modos de recarga.

Cas d’èxit: coneix el projecte de mobilitat elèctrica de Vinyols i els Arcs de la mà d’Etecnic

Entrevista a Gabriel Pagès, regidor a l'ajuntament de Vinyols [...]

Entrevista a l’alcalde de Corbins sobre el projecte d’Etecnic i el DUS 5000

Entrevista a Jordi Verdú, alcalde de Corbins, qui ens [...]

La gestión de los puntos de recarga

Finalmente para la fácil localización y uso de los puntos de recarga como para la perfecta gestión por parte del propietario es necesario el uso de aplicaciones de localización, rendimiento, gestión y administración de puntos de recarga.

¿Qué preguntan los interesados?

Panells solars per a carregar cotxes elèctrics: una solució perfecta

Panells solars per a carregar cotxes elèctrics: una solució perfecta Instal·lar panells solars en la teva empresa o ajuntament per a carregar el teu vehicle elèctric (VE) és la combinació [...]

Com donar d’alta la llum en un estacionament col·lectiu amb punts de càrrega intel·ligents?

Com donar d'alta la llum en un estacionament amb carregadors intel·ligents? En aquest article podeu trobar el procediment per donar d'alta la llum en un estacionament col·lectiu amb punts de [...]

Go to Top