Setmana europea de la mobilitat 2023: del 16 al 22 de setembre

La Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) 2023 se celebrarà aquest any del 16 al 22 de setembre. Aquesta campanya, impulsada per la Comissió Europea, té el propòsit primordial d’educar i conscienciar tant els líders polítics com la ciutadania en general sobre els avantatges inherents, tant per a la nostra salut com per al nostre planeta, d’optar per mitjans de transport sostenibles.
Des de la seva concepció el 1999, la SEM ha evolucionat amb el suport de la Comissió Europea a partir de l’any 2000. Cada edició s’ha marcat amb activitats i esdeveniments dedicats a promoure una mobilitat respectuosa amb el medi ambient i a impulsar l’adopció de mesures a favor de la sostenibilitat.

El tema triat per la Comissió Europea per a la campanya d’aquest any 2023 és “Eficiència energètica” i el lema per a aquest i els propers anys serà “Combina i mou-te!”.

Per tractar aquest tema, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana celebraran conjuntament una jornada en format presencial el dia 21 de setembre en què, a més, es lliuraran els Premis Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible (Premis SEMS 2023) al Saló d’Actes del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, situat a la plaça de Sant Joan de la Creu, Madrid.

Pels que no puguin assistir de forma presencial, podran seguir-la en directe a través del canal de YouTube del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic

Espanya líder en participació

És digne de menció que Espanya ha estat un líder constant en la participació de la SEM. A la darrera edició, dels 2.989 municipis europeus que es van sumar, 489 van ser espanyols.

Així mateix, és essencial subratllar la col·laboració activa de la societat civil, entitats privades i públiques, que durant la SEM s’embarquen en activitats per sensibilitzar les comunitats sobre els avantatges d’optar per transports nets. Les “Mobility Action”, bones pràctiques en mobilitat sostenible promogudes per organitzacions i empreses (excloent-hi ajuntaments), són un exemple clar d’aquest esforç. L’any anterior, 412 d’aquestes accions van ser enregistrades per entitats a Espanya.

L’oportunitat perfecta per provar noves formes de mobilitat neta, fer balanç dels desafiaments actuals del transport i avançar cap a una mobilitat més sostenible per a Europa. Registra el teu Mobility Action aquí.

Etecnic durant la Setmana Europea de la Mobilitat

A Etecnic no en tenim prou amb una setmana, per això hem desenvolupat un ventall d’esdeveniments durant tot el mes de setembre.

  • 🗓️​ del 8 al 10 de setembre: el nostre delegat a Madrid, Michael Arroyave, va participar a la vuitena edició d’una exposició i prova de vehicles elèctrics dirigit a la ciutadania madrilenya. La seva finalitat principal era acostar la mobilitat zero emissions tant al particular com al professional (flotes) públic i privat a Plaza Colón, Madrid.

  • 🗓️ de l’11 al 15 de setembre: Tour Etecnic360 estacions de servei: el nostre New Business Development Manager, Gustavo Mezquita, s’ha mogut per Espanya per donar a conèixer el nostre servei, ja ha visitat La Rioja (11/09), Navarra (12/09 ), Bilbao (13/09), Santander (14/09), Valladolid (15/09).

  • 💡 9 de setembre: dia mundial del vehicle elèctric: Des del 2020 es commemora, cada 9 de setembre, el Dia Mundial del Vehicle Elèctric, una efemèride creada per impulsar el reconeixement i l’adopció de solucions de mobilitat elèctrica, posant el focus en la preservació medi ambient. I com que no hi ha vehicle elèctric sense carregador elèctric, Etecnic ofereix un concurs on, entre els tres premis hi ha guanyar un carregador per a la teva llar completament gratuït.

  • 🔋 14 de setembre: La nostra comercial Mireia Olivart va oferir una formació gratuïta per a ajuntaments de la plataforma EVcharge que volguessin aprendre totes les funcionalitats bàsiques i informes de la nostra plataforma de gestió de punts de recàrrega EVcharge Manager. Aquesta formació es fa mensualment, no et perdis la propera!

  • 📍 21 de setembre: Estarem a l’exposició “Combina i mou-te de forma saludable! Solucions per a les ZBE” organitzada per Empreses per la Mobilitat Sostenible als jardins dels nous ministeris a Madrid. Vine i descobreix les novetats en mobilitat elèctrica!

  • 🔌​ 21 de setembre: Una altra formació per a Empreses de la plataforma EVcharge! Seguim amb les formacions perquè aprenguis a optimitzar la gestió dels teus punts de recàrrega i la teva empresa estigui actualitzada amb tot allò que necessita saber per millorar l’experiència de recàrrega dels seus usuaris, clients i treballadors. Reserva la teva plaça a la nostra web.

  • 🚗 28 de setembre: El teu càmping està preparat per als cotxes elèctrics? Ens trobaràs a la fira Girocamping al Teatre Municipal de Lloret de Mar, a Girona. Cinquena edició del congrés professional de turisme i càmping organitzat per l´Associació de Càmpings de Girona. Reunirà representants de tots els sectors turístics, així com Etecnic al sector de la mobilitat elèctrica.