Etecnic, un Cas d’Èxit Empresarial

Després de gairebé 10 anys en el sector de la mobilitat elèctrica, Etecnic representa un clar exemple d’èxit empresarial posicionant-se entre els líders del sector.

Els inicis de Etecnic

Després d’haver perdut un concurs de carregadors elèctrics a Reus en 2015, Jorge Ríos CEO de Etecnic decideix emprendre una aventura cap a la mobilitat elèctrica. El primer carregador de Etecnic es va instal·lar a Cambrils, un carregador semiràpid que avui dia continua funcionant perfectament.

Treball dur i molt esforç

Impulsada per un petit equip de treball i instruint a estudiants en pràctiques, Etecnic enlaira i immediatament comencen a recórrer el país a la recerca de proveïdors i clients. CEO Jorge Ríos detecta l’interès dels ajuntaments per la nova proposta i decideix centrar tots els esforços en l’administració pública.

Poc després, en 2017, apareixen les línies de subvencions estatals, fent que els ajuntaments que treballaven amb l’empresa s’emportessin un 90% d’aquestes subvencions a Catalunya.

A causa de la visibilitat que van rebre, Etecnic va facturar 750.000 euros en 2017, 600.000 euros més que l’any anterior. Per a aquest llavors ja s’havia convertit en una de les empreses de nova creació amb més creixement. Sense parar de créixer i esforçar-se, el següent any va superar el milió d’euros.

La creació de EVcharge

En 2018 es crea EVcharge, una plataforma que ofereix el control total dels Punts de Recàrrega, amb eines per a la gestió eficient de l’energia, optimització de les operacions i tarifació de qualsevol punt del planeta.

Amb aquest programari, que també incorpora la intel·ligència artificial per a fer prediccions i establir les tarifes a pagar dels usuaris, Etecnic ha aconseguit expandir-se a Xile, el Regne Unit, Cap Verd, França, Portugal i més, amb més de 700.000 usuaris.

Més de 2.000 Punts de Recàrrega instal·lats

Etecnic acompanya al client en tot moment, des de la instal·lació dels carregadors fins al manteniment gràcies a la seva teleassistència 24 hores. Per aquesta mateixa raó ja hi ha més de 2.000 Punts de Recàrrega en l’Estat espanyol, i expandint-se internacionalment.

Ramona Martínez Directora General, assegura que és possible recórrer-se Catalunya amb vehicle elèctric sense patir per no trobar un Punt de Recàrrega.

Amb la major xarxa de recàrrega municipal de Catalunya, Etecnic és present en més de 200 municipis amb un total de més de 400 Punts de Recàrrega públics.

Font : Via Empresa