La mobilitat elèctrica arriba amb força a la província de Girona. I és que en els últims temps ja són molts els municipis que han instal·lat en via pública punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. I aquí, Etecnic hi té molt a dir.

La província de Girona és un territori ideal per a la implantació i creixement de la mobilitat elèctrica. El potencial turístic del qual disposa Girona (frontera amb França) així com l’aposta de les administracions públiques per un sector en creixement està dibuixant un mapa d’ infraestructura de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics molt potent.

Recentment, el govern de les illes balears ha fet un pas de gegant en aquest àmbit i ha plantejat la prohibició de l’entrada de cotxes dièsel a les illes a partir de 2025 i de gasolina el 2035. L’objectiu és clar: transformar completament la mobilitat de l’arxipèlag i que “el parc automobilístic esdevingui totalment elèctric a partir de 2050”. A més, aquest mateix any es preveu que la producció energètica provingui d’energies 100% renovables. “Balears aposta per ser també un “paradigma” en la conservació del medi ambient a escala internacional.”

I Girona? Girona té el potencial per seguir els mateixos passos. Es tracta de  l’entrada natural del turisme europeu a la península ibèrica, i l’ús del vehicle elèctric en països com França o Alemanya creix a un ritme vertiginós. La província de Girona, a més, té la virtut de tenir un paisatge natural privilegiat on mar i muntanya es fusionen a molt pocs quilòmetres de distància i on el pas cap a la Catalunya central i la resta de la península Ibèrica és pràcticament obligat.

Actualment són ja diverses les poblacions que compten amb punts de recàrrega fonamentalment semiràpida, i més encara les que tenen previst sumar-se a aquesta iniciativa per donar servei als usuaris del vehicle elèctric i per atraure també aquest tipus de turisme. I és que amb la instal·lació d’un punt de recàrrega semiràpida no tan sols es dota d’un servei a l’usuari sinó que gràcies al temps de recàrrega d’un vehicle en aquest tipus d’estacions (entre 2 i 4 hores) fomenta la visita del nuclis urbans i del comerç municipal.

Recentment Etecnic energy & mobility ha finalitzat les obres d’instal·lació de diversos punts de recàrrega en municipis tan destacats com Figueres, Roses, Puigcerdà, Vidreres o Santa Coloma de Farners. A aquestes poblacions cal sumar-hi aquells que ja havien fet anteriorment una aposta per aquest servei com Peralada, Viladrau o Sant Feliu de Guíxols.

punt-recàrrega-roses

Punt de recàrrega semiràpida de Roses

Alguns d’aquests punts ja estan en funcionament i d’altres estan en fase de proves i posada en marxa. En aquest enllaç d’electromaps es pot consultar  tant el tipus de carregador així com l’ ubicació i l’estat d’aquest.

Una nova app per gestionar els punts de recàrrega, en camí

Recentment l’equip d’I+D d’Etecnic ha estat treballant en una nova APP que permet traslladar el software propi de gestió de punts de recàrrega, a dispositius mòbils i tauletes. Es tracta de l’Smart Energy Manager, una aplicació que permet al gestor dels punts accedir a múltiples funcionalitats en temps real, així com gestionar les diverses estacions de què disposi.

L’aplicació es troba en l’última fase de proves i aviat veurà la llum.

 

Smart-Energy-Manager

Smart Energy Manager

Oferta integral de mobilitat elèctrica i opcions de finançament

Una de les principals avantatges que ofereix Etecnic energy & mobilty a qualsevol administració pública o empresa que vulgui instal·lar un carregador per a vehicles elèctrics és l’opció de disposar d’una oferta integral de mobilitat elèctrica: projecte, assessorament,  instal·lació del punt de recàrrega, manteniment i software propi de gestió.servei-integral-etecnic

Aquest 2018, Etecnic ha formalitzat l’acord de mobilitat sostenible  amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Aquest acord agilitza els tràmits que les administracions públiques o municipis adherits han de realitzar per instal·lar un punt de recàrrega. A més de facilitar l’accés,  disposen de la millor oferta conjunta actualitzada de mobilitat elèctrica.

Aquest 2018, diverses institucions han engegat noves línies d’ajut per a aquelles empreses o municipis que vulguin instal·lar punts de recàrrega ràpida o semiràpida. Algunes d’elles romanen actives fins a Abril de 2018, així que ara és un bon moment per presentar qualsevol sol·licitud.

Per a més informació, us podeu posar en contacte directament amb Etecnic a través del correu electrònic etecnic@etecnic.es o trucant al 977 276 952.