Finalment i després d’un temps de demora respecte a altres comunitats, Catalunya obre dimarts vinent 21 de Maig el període de sol·licitud dels ajuts del Pla MOVES.

A partir del pròxim 21 de Maig estaran disponibles els ajuts del Programa o Pla MOVES (Mobilitat Eficient i Sostenible). Establertes les bases al BOE el mes de febrer passat , aquest programa pretén ser un nou impuls a la compra de vehicles elèctrics, a la implantació d’infraestructura de recàrrega i a la realització de Plans de Transport al Treball o Plans de Desplaçament d’Empresa per a millorar la mobilitat en l’empresa (d’obligat compliment per a grans empreses i amb una ajuda del 50% del cost subvencionable.)

Amb la coordinació de l’ IDAE i la gestió de les CCAA, han estat ja diverses les comunitats que han obert el procés de sol·licituds des del passat mes de Març. És el cas d’Andalusia, Astúries, Illes Balears, Melilla, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Galícia, Madrid, Murcia i País Basc, sent aquesta última la primera a beneficiar-se’n. Amb una gran demanda i amb la possibilitat de la ràpida adjudicació d’aquests ajuts (com va ocórrer amb el Pla MOVALT o MOVEA on es van esgotar a les poques hores del seu llançament) és necessari realitzar la sol·licitud al més aviat possible. En aquest context, Etecnic ja va exposar poc després de la publicació oficial de les seves bases reguladors els punts més destacats del Programa MOVES, una oportunitat per a empreses i estacions de servei.

 

Com sol·licitar els ajuts del Pla MOVES a Catalunya?

En cas de les sol·licituds, cada comunitat autònoma exposa les seves bases reguladores. A partir del dia després de la seva publicació en el DOGC prevista per a dimarts que ve 21 de Maig, ja es podrà accedir al tràmit per a demanar aquestes ajuts. L’ ICAEN (Institut Català de la Energia), destaca en la seva pàgina oficial els punts principals del programa.

Com a empresa líder a Catalunya en instal·lació i gestió de punts de recàrrega públics per a vehicles elèctricsEtecnic posa a la disposició de tots els interessats la seva experiència i assessorament durant tot el procés sol·licitud per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i les subvencions per a la realització de Plans de Transport al Treball o Plans de Desplaçament d’Empresa. Des de la seva publicació per part del govern central, Miguel Ángel González responsable de la línia empreses d’Etecnic, ens ha anat informant regularment dels aspectes més destacats del Pla MOVES. Fa tan sols una setmana va avançar que la Generalitat de Catalunya disposa d’un total de 3.102.780,39€ que es repartiran de la següent forma:

  • 930.834,12€ per sistemes de recàrrega vinculada, convencional y semi ràpida
  • 2.171.946.27 € per sistemes de recàrrega ràpida y ultraràpida

Cal destacar que les sol·licituds hauran de presentar-se telemàticament i s’aniran concedint els ajuts fins a l’esgotament dels fons. En aquest sentit, és important el treball previ amb tots els requisits descrits en les bases oficials, com per exemple la memòria descriptiva del projecte.

Els costos subvencionables seran: projecte executiu i de legalització, obra civil, instal·lació elèctrica, el propi equip, senyalització de l’estació, sistema de pagament integrat i sistema de control, gestió i seguretat.

Quant als Plans de Transport al Treball o Plans de Desplaçament d’Empresa, són també una gran oportunitat per a aquelles grans empreses que estiguin obligats a realitzar-los amb un ajut del 50% del cost subvencionable.

Per a qualsevol informació que els interessats requereixin quant a més detalls o ajuda en la gestió de les sol·licituds, poden posar-se en contacte a través d’ etecnic@etecnic.es o telefonant al 977 276 952