Un futur sostenible es forja en la I Trobada d’Energia i Mobilitat Sostenible de la Universitat Nebrija

Dijous passat 21 de març de 2024, la Universitat Nebrija es va convertir en l’epicentre del diàleg i la innovació en el camp de l’energia i la mobilitat sostenible. Amb una convocatòria reeixida que va atreure a prop de 120 participants, a més d’una àmplia audiència en línia a través de la seva transmissió en streaming, la I Trobada d’Energia i Mobilitat Sostenible es va consolidar com un fòrum essencial per al debat i la projecció d’un futur més sostenible.

Una jornada amb ponents i taules rodones d’alt nivell

L’esdeveniment, organitzat conjuntament per la Universitat Nebrija, el Madrid Foro Empresarial, i amb la col·laboració de Etecnic, AEESCAM, i Cofis, va comptar amb la participació de destacats experts i professionals del sector. La jornada va començar amb una benvinguda per part de D. Hilario Alfaro, President de Madrid Foro Empresarial, seguida de l’obertura per Luis Díaz Marcos, Vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la Universitat Nebrija.

Les ponències es van centrar en temes crucials com els objectius de reducció de CO₂ a Europa, exposats per Prof. Dr. Rafael Barea del Cerro i Prof. Dr. Carlos Gumiel, i les oportunitats de negoci en la recàrrega elèctrica, presentades per Jorge Ríos Cortés, fundador i CEO de Etecnic. A més, Juan Ignacio Álvarez, President del Col·legi Oficial de Físics, va abordar la relació entre energia, sostenibilitat i física.

Els panells de discussió van ser un altre dels punts forts de la trobada. Es van explorar diversos temes, des de les energies del futur per a la mobilitat, moderada per Víctor García Nebreda de AEESCAM i amb participants d’empreses com Iberdrola i Enagás, fins a l’energia per al transport, amb la participació de representants de Volvo Trucks i ALSA, entre altres. Així mateix, es van debatre qüestions sobre negocis paral·lels a la mobilitat i l’experiència d’usuari, l’emmagatzematge i distribució d’energia, i un panell final denominat “El Sanedrín”, moderat per Gustavo Mezquita de Etecnic.

Clausura de la I Trobada d’Energia i Mobilitat Sostenible de la Universitat Nebrija: Un Futur Prometedor en Mobilitat Sostenible

La trobada es va clausurar amb paraules de Sr. Jaime Martinez Muñoz, Director General de Promoción Económica e Industrial de la Consejería de Economía, Hacienda y Empleo de la CAM, deixant un sabor de boca expectant per a futures edicions d’aquest important esdeveniment.

Aquesta trobada no sols va destacar pel seu contingut d’alt valor, sinó també per l’activa participació i l’intercanvi d’idees, reflectint el compromís i la col·laboració entre acadèmia, indústria i professionals per a avançar cap a un futur de mobilitat sostenible.

Per a aquells interessats a reviure les ponències i discussions, el link al vídeo complet de la jornada està disponible, proporcionant una oportunitat inavaluable per a continuar fomentant el diàleg i l’acció en aquest camp vital.

En conclusió, la I Trobada d’Energia i Mobilitat Sostenible de la Universitat Nebrija ha establert un precedent important, no sols en termes de contingut i participació, sinó també com a catalitzador per a futures iniciatives en el camp de la sostenibilitat energètica i la mobilitat. Amb la mirada posada en futures edicions, queda clar que aquest és només el començament d’un camí prometedor cap a un futur més verd i sostenible.

Galeria Fotogràfica de la I Trobada d’Energia i Mobilitat Sostenible de la Universitat Nebrija