Es triplica l’ús dels punts de recàrrega a Tarragona

El segon trimestre del 2019 es trobaven a l’estat menys de 6.000 punts de recàrrega, i actualment, segons l’ANFAC, el nombre de punts de recàrrega públics a Espanya va arribar als 18.128 unitats a finals del 2022. A Tarragona, la càrrega de cotxes elèctrics en punts públics es va triplicar respecte a l’any anterior; gràcies al desenvolupament de xarxes de punts de recàrrega públics que impulsen i incentiven la transformació de la mobilitat al nostre país. Es triplica lús dels punts de recàrrega a Tarragona

És aquí on des de fa 8 anys, a Etecnic, treballem per democratitzar l’accés a la infraestructura de recàrrega amb el desenvolupament de xarxes de recàrrega connectades; a dia d’avui, el nostre programari EVcharge té més de 6.988 punts de recàrrega d’accés públic i 701.000 usuaris registrats.

Les nostres línies i polítiques d’actuació amb els ODS, el 7 (Energia Assequible i No Contaminant) i 11 (Ciutats i Comunitats Sostenibles) ens han permès estalviar 21.337 tones de CO2 des del nostre inici el 2016, cosa que equivaldria a 970.773 arbres per absorbir mateixa quantitat de CO2 en un any.

Quines empreses han d’apostar per models de mobilitat més sostenibles, digitals i renovables?

La nostra experiència ens demostra que els ajuntaments, administracions públiques, estacions de servei, empreses, flotes, centres comercials i operadors de pàrquings són qui lideren la mobilitat electrificada.

  • Els ajuntaments opten a una recàrrega com a servei municipal per a la ciutadania i professionals del municipi, aprofitant instal·lacions existents i fotovoltaiques d’autoconsum.

  • Pel que fa als aparcaments municipals i privats, podran recarregar de nit lentament a gran quantitat de vehicles elèctrics sense fer grans canvis a les seves instal·lacions elèctriques.

  • Pel que fa als centres comercials, aquests podran fidelitzar els seus clients amb un nou servei d’alt impacte a la societat.

  • En el cas dels pàrquings i les estacions de servei, han de complir el RD 29/2021 pel qual s’adopten mesures urgents a l’àmbit energètic per al foment de la mobilitat elèctrica, l’autoconsum i el desplegament d’energies renovables.

Aquí és on la nostra metodologia de treball, amb un servei 360 d’infraestructura de recàrrega, encaixa com a anell al dit en estar present a tota la cadena de valor des de la consultoria, enginyeria, instal·lació, operació (també cobrament) i manteniment de les xarxes de recàrrega, ajudant a empreses propietàries de punts de recàrrega oferir als seus clients, empleats, stakeholders els serveis de recàrrega de manera simple, fàcil i còmodament.

Per millorar l’experiència d’usuari, a etecnic estem desenvolupant la ‘Happy Hour de la recàrrega’, una solució que permetrà reduir el cost de la recàrrega, aprofitant moments del dia de més autoproducció fotovoltaica, i baix consum a les infraestructures de recàrrega, integrant també bateries elèctriques de segona vida, de manera que els usuaris podran recarregar els vehicles amb energia verda quilòmetre zero a un cost adaptat en tot moment i saber que són actor clau en la millora mediambiental de la seva comunitat.

Article publicat al Diari de Tarragona el 31 de juliol de 2023