Etecnic ha executat diferents projectes de mobilitat elèctrica per Vilalta i ha desenvolupat Vilalta Greenergy, un software a mida i una app per la gestió de la seva xarxa de càrrega. 

Vilalta Corporació SA és una companyia catalana que porta més de 3 generacions oferint serveis de distribució de combustible, serveis de mobilitat en carretera (estacions de servei, botigues, autorentat de vehicles, restaurants i hotels). Proveeix energia tant a particulars com a empreses. Fundat en 1956 per Antoni Vilalta Capdevila i Teresa Vilalta Aixalà, amb un primer surtidor de combustible en les Borges Blanques (Lleida), Vilalta ha desenvolupat el seu negoci durant més de 60 anys oferint serveis de mobilitat amb una important presència en l’àrea de Tarragona. És en aquesta zona on es troba, ja des dels anys 60′ del segle passat, el seu centre logístic i base d’operacions ubicada en encreuament de la N-340 i la actual C-14 (Antiga autovia Salou-Reus) coneguda com l’ estació de les Quatre Carreteras a Vila-Seca. 

Actualment Vilalta disposa d’estacions de servei i punts de distribució per tota la costa Mediterrània, des de Girona fins a València.

La capacitat d’adaptació de l’empresa a les demandes del mercat i a les noves tecnologies ha propiciat la diversificació del seu negoci. Prova d’això és la seva recent aposta per la mobilitat elèctrica i la generació d’energia fotovoltaica amb la execució de diferents projectes en els que Etecnic Energy & Mobility ha participat en diferents camps: Consultoria, projectes d’ingenieria i mobilitat elèctrica i desenvolupàment de software.

Vilalta Greenergy

Sota la marca Vilalta Greenergy l’empresa “inverteix en el present els seus esforços a possibilitar l’accés a les energies verdes. La estrategia i filosofia de Vilalta Corporació passa per extendre la xarxa de carregadors per a vehicles elèctrics en tot el territori, seguint la idea d’adaptar-se als nous reptes que es presenten.

Per a això, Etecnic Energy & Mobility ha sigut un partner fonamental gràcies a la seva experiència de més de 10 anys al sector.

El primer pas de Vilalta en el camp de la mobilitat elèctrica va ser la instal·lació de 2 carregadors ràpids i 2 semi-ràpids al municipi de Begur (Baix Empordà), un important centre turístic de la Costa Brava. Etecnic va desenvolupar un projecte “claus en mà” per Vilalta Greenergy: Projecte, subministre dels equips, intal·lació i obres, legalització i posta en marxa.

Posteriorment, Etecnic també va facilitar 2 carregadors ràpids ubicats a la seu principal de Vilalta a la estació de servei Quatre Carreteres. En aquest cas Etecnic va subministrar els equips i va realitzar la legalització.

Per a portar a terme la gestió de la seva xarxa de recàrrega, EVcharge, la marca d’Etecnic encarregada d’oferir serveis de desenvolupament de I. T. crea un software marca blanca sota el nom de Vilalta Greenergy. Aquest integra tota la potència i avenços tecnològics de la plataforma EVcharge. Amb ell, Vilalta té la possibilitat de gestionar la seva pròpia xarxa de recàrrega, els seus usuaris (que disposen d’una app per a IOS i Android on trobar els seus carregadors i efectuar tot el procès de recàrrega), vehícles, facturació i gestió d’energia.

Pamplona EVcharge

El passat mes de Març ja vam parlar al nostre blog de Pamplona Go Green, un projecte de l’Ajuntament de Pamplona per la instal·lació de 17 equips de recàrrega ràpids i semi-ràpids que van ser adjudicats a Vilalta Coorp SA gràcies a una proposta acompanyada del assessorament tècnic i professional “claus en mà” d’Etecnic Energy&Mobility.

Per requeriments de la licitació va ser necessari crear una aplicació mòbil exclusiva per al ajuntament. Per això, es va crear Pamplona EVcharge una app per la recàrrega de vehicles elèctrics desenvolupada com marca blanca amb la base de la app de Vilalta Greenergy (és a dir, EVcharge) però amb els colors corporatius de Vilalta.

pamplona-evcharge

Vols descobrir com et podem ajudar?

Deixa el teu contacte i el nostre tècnic et contactarà!