De tots és sabut l’important augment dels punts de recàrrega per als vehicles elèctrics a les nostres carreteres i ciutats. Hi ha una tendència a instal·lar punts de recàrrega a causa de molts factors: com millorar el servei públic als veïns i visitants, estar preparat per a l’augment exponencial que s’està produint de vehicles elèctrics endollables i la sensibilitat de molts governs locals a millorar la qualitat de l’ aire de les seves poblacions.

Els punts de recàrrega i els complements que giren al voltant d’aquests també estan en constant canvi i evolució. Les aplicacions de connexió entre els programes de gestió i els punts de recàrrega s’han d’actualitzar per complir amb nous protocols OCPP (Protocol Obert de Punt de Càrrega). Les aplicacions de gestió s’han d’adaptar a la mobilitat intercomarcal dels usuaris de targetes RFID i als principals cercadors de punts de recàrrega de la xarxa. Els firmware dels fabricants de carregadors s’han d’actualitzar per millorar la interfície amb els vehicles i facilitar el procés de recàrrega.

Qualsevol millora en les estadístiques que proporcionen els programes de gestió pot ajudar a l’gestor de l’domini a acomodar el servei a l’ciutadà i per tant a fer-li veure que el vehicle elèctric ja és el present.

En conclusió, no n’hi ha prou amb tenir un punt de recàrrega a la teva ciutat o estació de servei, a més l’has de tenir perfectament actualitzada i en ple rendiment. Assegura’t que els teus contractes de manteniment actuals permeten que els teus punts de recàrrega estiguin a l’actualitzats i funcionals, tant a nivell estètic, com intern o de comunicacions. Assegura’t que el teu programari de gestió et mostra el 100% d’operacions dels punts de recàrrega i et permet tenir la informació qualsevol procés dia a dia.

Tot manteniment evidentment té un cost que a la llarga és molt menor que realitzar canvis tard o fora de temps. El manteniment preventiu sempre acaba sortint més barat que el manteniment correctiu. Especialment amb el programari on a més pot implicar que el teu operador no estigui actuant directament sobre els punts de recàrrega.

Quines característiques ha d’incloure un contracte de manteniment de el punt de recàrrega o de programari de gestió?

  • Garantir que qualsevol millora en el programari intern dels carregadors quedi inclòs.
  • Garantir que el punt de recàrrega està net i operatiu el màxim temps possible.
  • Garantir que el punt de recàrrega informa i ajuda als usuaris en totes les operacions, ja sigui des dels seus pantalles internes com en els cartells d’ajuda incorporats.
  • Garantir que la potència de recàrrega és raonable per cobrir les necessitats dels usuaris.
  • Garantir que els protocols de connexió entre el punt de recàrrega i la aplicacions de gestió de l’domini estan actualitzades.
  • Garantir que pots gestionar des del teu programari de gestió totes les operacions que el punt de recàrrega permet realitzar en manera online.
  • Garantir que un usuari tingui un telèfon de suport actiu les 24 hores.

Revisa per tant els teus acords preventius de manteniment i assegura’t que tens tot el necessari a el dia.