El pròxim 25 de Febrer a les 11 am el nostre CEO Jorge Ríos ens explicarà què són, per a què serveixen i com hi podem accedir als nous fons de recuperació europeus i PERTE. També s’explicaràn les novetats i projectes per als Ajuntaments.

És molt important estar ben preparat per poder sol·licitar les noves línies d’ajuda dels fons europeus, ja que arribaran de pressa i tindran una alta demanda.

A qui va dirigit el Pla de Recuperació?

El Programa Next Generation dota d’un fons d’ajuda a Espanya de 140.000 milions d’euros, dels que aproximadament un 50% arribaran en forma d’ajuts directes. El foment de les energies renovables, l’eficiència energètica, la transició ecològica i l’electrificació del nostre país, son sectors claus en aquest Pla de recuperació en  l’horitzó 2021-2030.

Com es canalitzaran els ajuts?

Els Projectes Estratègics de Recuperació i Transformació Econòmica (PERTES), instruments canalitzadors dels ajuts, són projectes estructurals i de caràcter transformador de col·laboració publico-privada. La seva tipologia podrà ser molt variada i els criteris que s’anuncien per poder-los caracteritzar són molt amplis. Van des de la contribució al creixement econòmic, i rendiment de les deficiències del mercat i reptes socials, fins al seu caràcter innovador i de valor afegit (I+D+i).

Saps que hi haurà ajudes específiques per a pobles de <5.000 habitants?

MITECO (Ministeri per la transició Energètica i el Repte Demogràfic) impulsarà PERTES per afrontar el repte demogràfic i la lluita contra la despoblació.

Una línia bàsica d’actuació serà l’impuls a la transició energètica (energia sostenible i assequible) com una de les grans palanques d’atracció de població; comunitats energètiques, millora de l’eficiència energètica de l’entorn edificable, desplegament de renovables i mobilitat sostenible, han de ser-hi pressents.

 

Etecnic Energy & Mobility et donarà les claus per poder estar ben preparat i accedir als nous fons de recuperació europeus i PERTE en quan arribin.