Preguntes-interesats2023-06-16T13:06:11+00:00

Preguntes dels interessats en la mobilitat elèctrica

Panells solars per a carregar cotxes elèctrics: una solució perfecta

febrer 24th, 2023|

Panells solars per a carregar cotxes elèctrics: una solució perfecta

Instal·lar panells solars en la teva empresa o ajuntament per a carregar el teu vehicle elèctric (VE) és la combinació perfecta d’estalvi i independència energètica.

Està clar que la mobilitat és un element essencial en el procés de descarbonització i transició energètica. Això s’evidencia, per exemple, amb el programa d’incentius MOVES III que està disponible fins al 31 de desembre del 2023.

Atès que els preus de l’electricitat no són estables, pensar en el cost de carregar un vehicle elèctric sense confiar en un especialista que t’ajudi a resoldre el teu cost energètic, pot ser descoratjador. La instal·lació de plaques solars en el teu negoci pot ser una de les teves solucions.

Puc utilitzar panells solars per a recarregar el meu cotxe elèctric?

La resposta és . La combinació de tecnologia solar i electromovilidad no sols és possible, sinó també productiva i ecològica.

Els factors perquè els panells solars puguin proporcionar suficient energia per al teu negoci i cotxe elèctric són:

  • Eficiència: VEs, panells solars, inversors i bateries opcionals.

  • El potencial solar de la ubicació i l’orientació del sostre

  • Consum energètic: pots analitzar el teu rebut per a veure el teu consum (kWh).

  • Freqüència d’ús: depèn si el teu trajecte és urbà, interurbà o autopista

  • On recarregar: si recàrregues només a casa o si tens un punt de recàrrega en el treball o en una estació de servei.

Panells solars i vehicles elèctrics. Per què aquesta combinació és una bona idea?

Combinar panells solars amb un vehicle elèctric ofereix una sèrie d’avantatges, entre les quals es troben un major estalvi, la màxima independència de la xarxa, la capacitat d’actualitzar el sistema segons les necessitats emergents o la possibilitat de gestionar tots els dispositius des d’una única aplicació.

Des d’ETECNIC i gràcies a la nostra experiència en claus en mà et nomenem els 3 beneficis:

Instal·la panells solars i maximitza l’estalvi

Els panells solars funcionen durant el dia, que coincideix amb el moment de major cost elèctric. I a la nit, quan els panells solars deixen de produir, pots usar la xarxa.

Major independència energètica

L’autoconsum també disminueix la dependència de la xarxa, especialment si disposes d’un sistema de bateries solars. Més independència significa no sols més estalvis, sinó també menys exposició a l’augment dels costos de l’electricitat.

Digitalització i automatització

Els fabricants han desenvolupat aplicacions des de les quals podràs monitorar i gestionar l’energia dels teus punts de recàrrega en la comunitat de propietaris, empresa o ens municipal.

Coneixes les ajudes per a instal·lar plaques solars i punts de recàrrega?

Actualment al nostre país s’estan facilitant ajudes per a la instal·lació de plaques solars i altres subvencions per a la transició energètica. Totes es recullen en els Fons europeus Next Generation.

Per al cas de les empreses, existeixen tres paquets d’ajudes diferents que es desglossen de la següent manera:

  • Programa número 1 estan destinades a empreses que treballen en el sector serveis amb subvencions que aconsegueixen fins al 45% del total de la instal·lació.
  • Programa número 2 estan destinades a empreses que treballen en altres sectors amb subvencions que aconsegueixen fins al 45% del total de la instal·lació.
  • Programa número 3 estan enfocades a empreses que ja compten amb les plaques solars instal·lades i s’incentiva incloure bateries, amb subvencions de fins al 65% del total invertit.
Què pot fer ETECNIC per la teva empresa?

Estem convençuts del gran repte energètic que suposarà l’adopció massiva del vehicle elèctric. Com a empresa tecnològica especialitzada en mobilitat elèctrica, infraestructura de recàrrega i gestió energètica, apostem per un futur en el qual l’energia es gestionarà com avui es gestionen les dades.

A Etecnic centrem els nostres esforços en la innovació i digitalització de solucions operatives i energètiques entorn de la mobilitat sostenible. Si tens un projecte en curs que necessiti complementar-se amb un partner amb experiència en noves tecnologies de recàrrega, fotovoltaica, bateries o V2G, …

Contacta amb nosaltres!

Donar d’alta la llum en estacionaments col·lectius amb punts de càrrega

gener 23rd, 2023|

Com donar d’alta la llum en un estacionament amb carregadors intel·ligents?

En aquest article podeu trobar el procediment per donar d’alta la llum en un estacionament col·lectiu amb punts de càrrega intel·ligents.

Per donar d’alta la llum cal fer una sèrie de tràmits previs, especialment en un estacionament col·lectiu on es volen instal·lar punts de càrrega intel·ligents. Això és de gran importància pel fet que els cotxes passen gran part del seu temps a garatges, sobretot en horaris nocturns.

És per això que cada cop més estacionaments comunitaris necessiten tecnologies com les d’Etecnic perquè els automòbils, en estar connectats més temps, puguin gestionar els horaris de càrrega. D’aquesta manera, es redueix el risc de sobrecàrrega de l’establiment per sobrepassar els límits del lloc.

Solucions d’Etecnic per activar la llum al teu pàrquing comunitari

Etecnic presenta algunes solucions per donar d’alta la llum en un estacionament amb carregadors de forma fiable i segura. Tenim una àmplia trajectòria en la matèria que dona fe a la nostra rendibilitat. En aquest sentit, presentem algunes de les possibles solucions per als usuaris:

  • Preinstal·lació comunitària. Es busca aprofitar el comptador general de l’estacionament per estalviar despeses fixes en el procés.

  • Repartiment de potència. S’efectua de manera intel·ligent d’acord amb la potència que hagi estat contractada. Tot depèn de la demanda, l’horari i la disposició de l’energia elèctrica.

  • Cobrament individual. Dins dels serveis d’Etecnic destaca el sistema de consum i cobrament individual que es gestiona des de l’administrador o de l’estacionament col·lectiu.
  • Adaptabilitat. El sistema compta amb àmplia adaptabilitat, sigui quina sigui la quantitat de vehicles que vagin arribant a l’aparcament.

  • Seguretat. Tota la instal·lació es duu a terme de forma legal i amb els nivells més alts de seguretat.

  • Connectable. Comptaràs amb l’app al teu telèfon intel·ligent (EVcharge) per poder fer-li seguiment en el procés de càrrega del teu vehicle en tot moment.

Aspectes importants per donar d’alta la llum al teu pàrquing

Per dur a terme aquesta gestió és vital que hi hagi un punt de subministrament de 230/400 VAC. Fins i tot ha de tenir connexió a terra, equip a mida, quadre general i protecció.

Majorment, es realitzen les connexions des del comptador, ja que la distància a la plaça de garatge és menor respecte de si es realitza des del quadre general de comandament i protecció.

  • El tipus de potencia que contractarà

  • Tarifa de llum per al condomini

  • Si convé instal·lar un maxímetre

Requeriments tècnics per poder realitzar la instal·lació d’un equip de recàrrega intel·ligent

Per dur a terme aquesta gestió és vital que hi hagi un punt de subministrament de 230/400 VAC. Fins i tot ha de tenir connexió a terra, equip a mida, quadre general i protecció.

Majorment, es realitzen les connexions des del comptador, ja que la distància a la plaça de garatge és menor respecte de si es realitza des del quadre general de comandament i protecció.

Donar d’alta la llum constitueix un factor important en el procés d’instal·lació d’un punt de càrrega intel·ligent a un pàrquing. Per això convé que confiïs en empreses com Etecnic, on et brindem tota la informació i solucions tècniques que necessitis.
Si has arribat fins aquí, contacta amb nosaltres!

Tens un dubte?

    Go to Top